Back close-menu Created with Sketch.

By using this site, you accept the use of cookies by our services. Read moreClose

Bulgaria


Ключови факти

Bonduelle

Bonduelle Group

Бондюел (Bonduelle)  е семейна компания, създадена през 1853 г.. Мисията й да бъде „световен лидер в здравословния начин на живот чрез богата на зеленчуци диета“. Фокусирайки се върху иновациите и дългосрочната перспектива, групата разнообразява своята дейност и географско местоположение, като 77 % от нейния оборот е реализиран извън Франция – страната на произход на Бондюел. Зеленчуците на Бондюел, отглеждани върху 128 000 хектара, се предлагат на пазара в 100 страни под различни търговски марки, чрез различни канали за дистрибуция и във всякакви технологични видове: консервирани, замразени, пастьоризирани, сухи и свежи зеленчуци, готови за употреба. Бондюел се утвърждава като отговорен икономически фактор, признат за своите социални практики, който прави достъпни за възможно най-голям брой хора ползите и удоволствието от храненето на растителна основа. Концентрирайки се  върху тясната си връзка със земята, групата Бондюел отдава приоритет на дългосрочната перспектива, превръщайки устойчивото развитие в неразделна част от своята бизнес стратегия. Разполагайки с уникален експертен опит в земеделския сектор, 57 промишлени обекта и собствено земеделско производство, компанията произвежда своята продукция в най-добрите райони за отглеждане на зеленчуци,  в близост до своите клиенти.

4 продуктови категории

Днес дейностите на групата са организирани около четири продуктови категории или четири различни вида технологии, за да се задоволят всички вкусове и очаквания на нашите потребители:

 • консервирани зеленчуци;
 • замразени зеленчуци;
 • обработени пресни зеленчуци;
 • зеленчуци за кетъринг.

Международна група

С нашите собствени марки и тези на нашите дистрибутори, ние вече сме световен лидер в предлагането на готови за употреба зеленчуци

Нашата група разполага със стратегически бази в три значими зони:

 • Западна Европа: от разработването на Бондюел в Германия през 1960 г., а след това и в други държави от ЕИО.
 • Източна Европа и особено Русия и страните от ОНД, където марката Бондюел се ползва с изключително висока репутация.
 • Американския континент: от 2007 г. в Канада – с придобиването на „Aliments Carrière“, след това в САЩ през 2012 – с придобиването на американското предприятие за дълбоко замразяване „Allens“. И накрая:  Бразилия, където след търговско присъствие, датиращо от 1994 г., през 2010 г. Бондюел построи завод в град Кристалина.

4 марки в световен мащаб

Международната марка Bonduelle

Зеленчуци, само зеленчуци, всякакви зеленчуци!

В един свят, все по-загрижен за своето хранително бъдеще, Бондюел предлага зеленчуци по целия свят във всякакви форми, обработени с всякакви възможни технологии, с цел да развие една култура на хранене със зеленчуци за удоволствие и здраве.

Бондюел провокира апетита и насърчава креативността по отношение на здравословното хранене, споделено със семейството и приятелите.

Cassegrain (Касгрен)

Една марка извън времето.

За най-взискателните потребители Bonduelle предлага селекция от зеленчуци с марката Cassegrain, опаковани в известната правоъгълна кутия и представлявани от емблематичния персонаж на заека.

Arctic Gardens (Арктик гардънс)

Arctic Gardens е първата марка замразени зеленчуци в Квебек и първата марка замразени зеленчуци изобщо в Канада. Arctic Gardens – това е марката зеленчуци, която обичаме. 

Globus (Глобус)

Марка, основана в Русия и бившата ОНД

ЗАПАЗЕНО КАЧЕСТВО

Качеството на продуктите е основен приоритет за Бондюел. Цялото производство е подчинено на запазването на хранителни качества и вкус на зеленчуците.

На различните етапи от производствения процес се извършват проверки, за да се гарантира качеството и пълната проследяемост на нашите продукти: 

  • подбора на производителите и семената 

 • наблюдението на реколтата
 • степента на узряване на зеленчуците, техните характеристики 
 • производствения процес 
 • рецептите 
 • опаковката 

СИЛНА АНГАЖИРАНОСТ

Цялото производство на Бондюел е организирано с оглед предлагането на здравословни и вкусни продукти, запазващи всичките си хранителни качества. За тази цел Бондюел въведе строги правила, приложими на всички етапи от производството и за всички лица, участващи в разработването на нашите продукти (земеделски и промишлени производители, доставчици на търговски услуги и други), за да се гарантира отличното качество на всички наши продукти.

С УВАЖЕНИЕ КЪМ ПРИРОДАТА: ПРИРОДОСЪОБРАЗНО ЗЕМЕДЕЛИЕ

„Бондюел обича природата. Бондюел е eксперт по природата без да я контролира, без да доминира над нея, без да злоупотребява с нея и без изкуствено да я цивилизова.“

ГЛОБАЛЕН ПОДХОД

Земеделието, разработвано от Бондюел, е природосъобразно, ефективно, здравословно и устойчиво. То е успяло да намери точен баланс между опазването на околната среда и икономическите цели на земеделските производители, за да служи най-добре на потребителите и да отговаря на техните очаквания. 

КОЛЕКТИВЕН АНГАЖИМЕНТ

За да се стандартизира селскостопанската визия на групата и да се осигури най-доброто качество, беше установена харта на доставките между аграрния отдел на Бондюел, земеделските производители, доставчиците и превозвачите. Така се гарантира пълен контрол на различните култури, осигурява се желаното качество и се гарантира възможността за проследяване на всеки продукт. Тъй като целта на Бондюел е да предлага винаги най-добрите зеленчуци.

ХРАНИТЕЛНИ КАЧЕСТВА

Бондюел държи на качеството на своите продукти и прилага много взискателна хранителна харта.

Тази харта определя и налага строги правила. По-специално тя определя прагови стойности за нивата на сол, захар и мазнини (наситени мастни киселини и трансмастни киселини и т.н.). Тя има за цел също така обявяването на хранителните стойности на продуктите по по-достъпен за потребителите начин.

За тази цел Бондюел прие системата GDA (Guideline Daily Amount – указание за препоръчителните дневни количества). Тази система за етикетиране позволява на потребителите да балансират своето хранене, благодарение на наличието на опростена и ясна информация.

На опаковката са посочени калориите, количеството на основните хранителни съставки, съдържащи се в продукта, и техния принос по отношение на ежедневните нужди.

Visit the official Website

www.bonduelle.bg

Back
to top